Press

12Jan

Tips van de experts van ALD Automotive

Tips van de experts van ALD Automotive

In België rijden bijna 400.000 automobilisten met een bedrijfswagen (cijfer van Renta). 

Meer dan 50.000 van hen (ongeveer 1/8 dus!) hebben een leasewagen bij ALD Automotive.

Hun rol reikt dan ook verder dan de verhuur van voertuigen op lange termijn. De experts van de maatschappij zijn dan ook in de eerste plaats mobiliteitsadviseurs voor hun klanten.

Binnen enkele weken - op het moment dat er op de Heizel in Brussel het autosalon plaatsvindt - zullen velen opnieuw de aankoop van een nieuwe auto overwegen.

ALD Automotive vestigt graag hun aandacht op een aantal nuttige 'winter'opties waarmee ze best rekening houden.

Voor de veiligheid

 • Mistlampen: zijn altijd standaard achteraan, maar ontbreken vaak nog vooraan. Toch zijn dit handige hulpmiddelen waarmee in dichte mist ongevallen kunnen worden voorkomen.
 • Automatische ontdooiing van de voorruit en van de achteruitkijkspiegels: dit is vooral nuttig voor wie 's morgens gehaast is of geen zin heeft om eerst te krabben voordat hij vertrekt.
 • Elektrochromatische achteruitkijkspiegel: gaat automatisch in 'nachtstand', zodat de bestuurder niet wordt verblind door de koplampen van achterliggers. Deze spiegels hoeven niet handmatig te worden ingesteld, waardoor ze ook niet ontregeld raken. De elektrochromatische technologie kan zowel bij de binnen- als bij de buitenspiegels worden toegepast.
 • Automatisch bediende koplampen en ruitenwissers: deze worden ingeschakeld zodra het nodig is.
 • Airconditioning: is ook tijdens de winter nuttig, want op koude dagen voorkomt zo'n systeem dat de ruiten beslaan - met alle gevolgen van dien op het vlak van de zichtbaarheid.
 • Vierwielaandrijving is een troef voor wie op het platteland woont, voor wie vaak naar afgelegen streken moet rijden wanneer het regent, ijzelt of sneeuwt of voor wie regelmatig over modderige paden moet rijden.
 • Sommige autoconstructeurs bieden een 'traction control system' aan, een systeem dat voorkomt dat de wielen doorspinnen en dat u daardoor uit lastige situaties kan redden.
 • Koplampwissers kunnen handig zijn tijdens een sneeuwstorm.

Voor het comfort

 • Elke bestuurder, zal ongetwijfeld heel blij zijn met het behaaglijke gevoel van verwarmde zetels (voor en/of achter)tijdens de koude winterdagen
 • ... of met een verwarmd stuur...  om de koude handen te ontdooien
 • Met de afstandsbediening kunt u alvast de motor opstarten terwijl u in de warme keuken nog even van uw ontbijt geniet. Op die manier zijn de ruiten al ontdooid en is het interieur opgewarmd op het moment dat u achter het stuur plaatsneemt.
 • Ruitenwisserontdooier: dit systeem wordt onderaan de voorruit ingebouwd en zorgt ervoor dat de ruitenwissers niet beschadigd raken wanneer ze bevroren zijn.

Speciaal voor elektrische auto's

 • Voorverwarming van het interieur. Verwarming vraagt veel energie. Het is dan ook belangrijk om het interieur van de auto voor te verwarmen aan de laadpaal of tijdens de volledige oplading van de batterij van de auto.

En vergeet in ieder geval niet om winterbanden te laten monteren zodra de temperatuur onder 7°C zakt (voor een betere grip op het wegdek) en om aangepaste ruitenwisservloeistof met antivries bij te vullen.

De experts van ALD Automotive hopen dan ook dat u binnenkort een juiste keuze maakt voor uw nieuwe auto, zodat u ook 's winters veilig onderweg bent!

Contact us
02 706 41 41