Blog

02aug
2022

Mobiliteit binnen het cafetariaplan: enkele duidelijke voorbeelden

Mobiliteit binnen het cafetariaplan: enkele duidelijke voorbeelden

Het cafetariaplan is flexibiliteit troef, want uw werknemers kunnen hun loonpakket zelf invullen met allerlei extralegale voordelen, zoals een mobiliteitsoplossing op maat. Onze experts leggen u aan de hand van twee praktische voorbeelden uit waaraan u zich op financieel vlak mag verwachten.

Mobiliteit op maat met het cafetariaplan

Iedereen gaat op een andere manier naar het werk: met het openbaar vervoer, de fiets, de wagen of misschien zelfs een combinatie van meerdere voertuigen. Flexibele verloning biedt een antwoord op de meeste mobiliteitsnoden door werknemers te laten kiezen voor een mobiliteitsoplossing op maat. Als u met ALD Automotive in zee gaat, kunt u vertrouwen op:

  • Financiële zekerheid: u betaalt maandelijks een vaste prijs voor een vooraf bepaalde termijn.
  • Een alles-in-éénoplossing: de maandelijkse leasekost bevat ook heel wat vaste diensten waaronder banden, wagen- of fietsonderhoud, verzekering …
  • Een ruimer aanbod: elektrische en plug-in hybride voertuigen die voor een privéaankoop misschien te duur waren, zijn nu wel binnen budget.

Voorbeeld 1: het cafetariaplan en de auto

Om deze berekening concreter te maken, passen we het voor u toe op de Volvo XC40. Deze wagen heeft verschillende uitvoeringen. Zo is de XC40 T4 PHEV een plug-in hybride en is de XC40 70 kWh een elektrische wagen. Ondanks de hogere catalogusprijs ligt de maandelijkse leaseprijs van deze twee duurzamere varianten van de Volvo XC40 lager.

Dat komt doordat onder andere het voordeel van alle aard en het bruto maandelijks bedrag een stuk lager liggen. Het is daarom altijd belangrijk om leasekosten te berekenen met de TCO-formule – ook de Total Cost of Ownership genoemd. Zo houdt u niet alleen rekening met de leaseprijs en bijkomende diensten, maar ook met de fiscale wetgeving en de impact ervan na de vennootschapsbelasting.

Voorbeeld 2: het cafetariaplan en de fiets

De Norta B-3040 is een goed voorbeeld van de gemiddelde elektrische fiets. Hoewel de waarde van deze fiets op 3.690 euro inclusief btw ligt, betaalt uw werknemer slechts 70 euro netto per maand. De prijs bevat daarboven een resem voordelen waaronder onderhoud en reparatie, pechbijstand, verzekering en één jaar extra garantie op de batterij. Dit maandelijkse bedrag kan nog verder gecompenseerd worden door de fietsvergoeding.

Meer weten over het cafetariaplan?

Wilt u als werkgever meer weten over het cafetariaplan en wat het in uw onderneming kan betekenen? Download onze whitepaper boordevol nuttige informatie en realistische voorbeeldsituaties.