Blog

ALD Automotive en Polestar slaan de handen in elkaar

ALD Automotive en Polestar slaan de handen in elkaar

ALD Automotive, het toonaangevende autoleasebedrijf in Europa, en Polestar, het elektrisch performance-merk, hebben een strategische samenwerking ondertekend om operationele leasecontracten en -diensten aan te bieden aan klanten van Polestar. Particulieren kunnen nu een Polestar 2 vormgeven en bestellen via een volledig digitaal platform. Polestar 2 is de eerste electric performance fastback van Polestar. Het aanbod zal de komende weken uitgebreid worden naar zakelijke klanten, maar ook naar Nederland, Duitsland en de UK.

Polestar 2 is een electric performance fastback. Bij de lancering heeft de auto een 300 kW vierwielaandrijving en een groot 78 kWh accupakket, wat flexibiliteit in het bereik en een dynamische aandrijving biedt. Het is de eerste wagen met een Android-gedreven infotainmentsysteem. De kern van de merkpropositie is een probleemloze koop- en eigendomservaring.

Leasepakketten zijn beschikbaar voor flexibele looptijden en kilometers, en het contract wordt volledig online beheerd door ALD Automotive vanaf de kredietbeoordeling tot en met de ehandtekening van het contract. ALD Automotive beheert de lease voor de duur van het contract.

De Polestar 2 volgt op de succesvolle lancering van de Polestar 1, een Electric Performance Hybrid GT met een laag volume en de langste elektrische actieradius van alle hybride auto's ter wereld. De Polestar 2 werd in 2019 onthuld als de eerste volledig elektrische premium auto van het bedrijf. Polestar is gezamenlijk eigendom van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding en biedt specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars. Daardoor geniet Polestar van aanzienlijke schaalvoordelen. Dit vergemakkelijkt het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van auto's met een eigen merknaam en elektrische prestaties.

“Een vlotte aankoopprocedure en de ervaring van de eigenaar zijn cruciaal in onze positionering als een merk voor performante elektrische auto’s", aldus Mike Whittington, Polestar Sales Director. "ALD Automotive biedt ons het platform en de tools die we nodig hebben om met vertrouwen ons online verkoopmodel en onze digital first benadering te lanceren.”

"We zijn trots dat we met Polestar samenwerken om dit unieke online aanbod te lanceren, dankzij onze digitale infrastructuur en expertise", bevestigt John Saffrett, Deputy Chief Executive van ALD. "Dit strategisch partnerschap draagt bij aan onze duurzame groeistrategie als belangrijke speler in de energie-overgang, en ondersteunt ook ten volle ons engagement om innovatieve en flexibele mobiliteitsoplossingen aan te bieden.”

Dat bevestigt ook Miel Horsten, CEO van ALD Automotive Belgium: “De samenwerking met Polestar illustreert onze focus op een aantal belangrijke strategische trends in onze sector: de overgang naar duurzame energie, het belang van een gedigitaliseerde ervaring richting private lease, de ontwikkeling van Mobility as a Service en natuurlijk de combinatie van al deze factoren met de hoogste kwaliteit en klanttevredenheidsstandaarden. We zijn er trots op dat Polestar ALD als partner heeft gekozen en voelen ons bevoorrecht dat België de lanceringsmarkt voor deze samenwerking is.”

Ontdek de Polestar 2 hier: polestar.com.

Tags

ald automotive, polestar, polestar 2

Share

Contacteer ons
02 706 41 41