Blog

Een elektrische step kopen? Hierop moet u letten

Een elektrische step kopen? Hierop moet u letten

Een elektrische step is een interessante investering. U raakt er makkelijk en snel mee op uw bestemming – óók als die midden in de stad ligt en u dus smalle straatjes moet doorkruisen. Bovendien verplaatst u zich met uw elektrische step op een groene manier, neemt het amper plaats in en kunt u er vlot de trein of bus mee op. Hebben deze voordelen u overtuigd om een elektrische step te kopen? Wij vertellen u waarop u moet letten.

Onthoud: de prijs is niet alles

Uiteraard wilt u geen fortuinen uitgeven aan uw elektrische step . Toch bespaart u beter niet op kwaliteit. Goedkopere modellen gaan sneller kapot en zijn vaak minder geschikt voor volwassenen. Kijk daarom ook steeds na wat de maximale belasting van de step is, zodat u geen miskoop doet.

Hou rekening met batterijduur en vermogen

Een elektrische step is heel handig, zolang de batterij het volhoudt. Deze is namelijk een stuk zwaarder om te voet aan te drijven dan een klassiek exemplaar. Kies daarom voor een accu op maat van uw noden. Een step met een erg krachtige batterij kost dan wel iets meer, maar gaat vaak ook langer mee en biedt meer comfort. Let wel op: de batterijduur die de fabrikant aangeeft, is gemeten onder ideale omstandigheden. In de realiteit ligt deze dus iets lager. Hou ook rekening met het vermogen van de step: als u normale trajecten aflegt, is 500 watt voldoende, maar als u vaak bergop moet, is 750 watt aangeraden.

Een opplooibare elektrische step kopen?

Voor pendelaars of mensen die klein wonen, is een opplooibare elektrische step een interessante optie. Zo’n compact exemplaar plaatst u makkelijker naast u in de trein, of bergt u subtiel op onder uw bureau. Hebt u de ideale plooistep gevonden? Controleer dan zeker nog eens dubbel of u niet met een statisch model te maken hebt.

Tags

elektrische step kopen, elektrische step aandachtspunten, vermogen elektrische step, elektrische step batterij, opplooibare elektrische step

Share

Contacteer ons
02 706 41 41