24apr

Meer dan 1000 leasefietsen bij ALD Automotive!

Meer dan 1000 leasefietsen bij ALD Automotive!

ALD Automotive is een pionier op het vlak van multi-mobiliteit. Eén van de mobiliteitsoplossingen is de financiële leasing van bedrijfsfietsen. Met de formule ALD Companybike biedt ALD Automotive bedrijven een oplossing op maat voor fietsliefhebbende werknemers.

 

Het dienstenpakket van de Company Bike bevat standaard pechverhelping en optioneel kan hier verzekering en onderhoud aan toegevoegd worden. Het is mogelijk om een fiets apart te leasen of om dit te combineren met een wagen.

1000 leasefietsen

ALD Automotive heeft sinds begin 2017 meer dan 1000 fietsen in de vloot en dit bij meer dan 70 bedrijven. Bedrijven uit heel uiteenlopende sectoren zoals Atlas Copco, Proximus, Accenture, EY, SWIFT, Bank Degroof, Eandis, Elia, Estée Lauder, Jones Lang Lasalle, Mastercard, Ores en Test-Aankoop kozen voor de ALD- formule.

ALD Automotive werkt nauw samen met een fietsspecialist met een uitgebreid netwerk.

Naast een geografische dekking biedt deze partner eveneens een ruime selectie bestaande uit een dertigtal topmerken. Bij ALD Automotive heeft de klant de vrije keuze in een winkel van het netwerk. Een vouwfiets of toch liever een elektrische fiets? Alles is mogelijk.

De voordelen

Iedereen is het erover eens. Met de fiets kom je zonder fileleed en daardoor ook vaak sneller op bestemming. Daarnaast is het goed voor onze gezondheid en voor onze planeet.

Ook de fiscus stimuleert het gebruikt van de fiets en reikt ons een aantal stimuli aan:

  • het gebruik van een fiets is voor 120% aftrekbaar bij woon-werkverplaatsingen en voor 100% indien hij enkel wordt gebruikt voor beroepsdoeleinden,
  • een fiets die een medewerker gratis ter beschikking krijgt voor privé- of beroepsmatige trajecten wordt niet beschouwd als een voordeel van alle aard als er trajecten woon-werkverkeer worden afgelegd.

Mobiliteit bij Proximus

Michael De Meyer, HR Manager, Compensation & Benefits bij Proximus, legt uit waarom het bedrijf de keuze heeft gemaakt: “Met de mobiliteitsplannen die we zeven jaar geleden hebben ingevoerd, wilden we onze medewerkers zelf in alle flexibiliteit laten kiezen hoe ze hun mobiliteitsbudget zouden besteden. Vorig jaar heeft Proximus nog een extra stap gezet. Zo'n duizend medewerkers die geen bedrijfswagen hadden, traden toe tot het mobiliteitsplan en kregen een virtueel budget dat ze konden besteden zoals ze zelf wilden. Wanneer ze enkel konden kiezen tussen de bus of de trein, was er niet zo veel verschil met vroeger want ze hadden toen ook al een trein- of busabonnement. Daarom hebben we ervoor gekozen om leasefietsen toe te voegen. Zo kunnen onze medewerkers ook kiezen voor een fiets, in combinatie met openbaar vervoer. We vergeleken alle leveranciers op de markt op basis van verschillende criteria zoals de service, de prijs, de leaseformules…. Uiteindelijk kwamen we bij ALD Automotive uit: het bedrijf biedt een zeer mooi product voor een concurrerende prijs”, vertelt de HR Manager nog.

Begin dit jaar werden de eerste fietsen geleverd bij Proximus. “Al 145 medewerkers kozen voor een leasefiets. Dat is een heel belangrijk signaal. Deze keuzemogelijkheid werd in een eerste fase immers alleen aan een testgroep zonder bedrijfswagen voorgesteld. Het gaat dus nog niet om de combinatie van een wagen en een fiets, maar die zal misschien wel voor de toekomst zijn. De eerste reacties zijn alvast erg positief. De medewerkers die voor de fiets gingen, maakten een bewuste keuze voor hun mobiliteitsbudget. Ze geloven dus in het concept van leasefietsen”, besluit Michael De Meyer.

Contacteer ons
02 706 41 41