Blog

21jun
2023

Fiets leasen bij ALD Automotive: zo werkt het

Fiets leasen bij ALD Automotive: zo werkt het

Een op de drie werknemers gaat met de fiets naar het werk (Acerta, 2022). Elektrische fietsen en speedpedelecs maken grote afstanden tegenwoordig makkelijk overbrugbaar, dus zullen die cijfers alleen maar stijgen. Fietsleasing kan daarom vandaag niet meer ontbreken in uw mobiliteitsplan. En het is als werkgever fiscaal voordelig … Ontdek wat ALD Bike u en uw werknemers kan bieden. 

Hoe werkt fietsleasing?

De werknemer kiest een fiets en leaset die via de werkgever. In een cafetariaplan levert de werknemer hiervoor elke maand (voor een vastgelegde periode) een stukje brutoloon in. Als u die som ineens zou betalen, komen er belastingen bij en blijft er netto minder over. In het fiscale kader van fietsleasing is dat stuk loon onbelast. U betaalt als werkgever voor die periode dan minder patronale bijdragen, omdat het nettoloon van de werknemer lager ligt.

De voordelen van een fiets leasen

Naast dit financiële voordeel, bespaart u nog op brandstof en parkeerplekken, en boost u uw werkgeversimago. Fietsleasing past prima binnen het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen en zet uw bedrijf in de markt als een bewuste werkgever. Zo geeft het u een serieus streepje voor bij werkzoekenden.

Daarnaast is het ook voor uw werknemers heel voordelig. U investeert namelijk in hun fysieke en mentale gezondheid, wat leidt tot minder verzuim. Bovendien is de (belastingvrije) fietsvergoeding sinds 1 mei 2023 verplicht. Uw werknemer ontvangt dan € 0,27 per gefietste kilometer.

Dit zit er in het ALD Bike-pakket

  • Onderhoud via het dealernetwerk waar de fiets werd aangekocht (optie)
  • Pechverhelping in de Benelux en tot 15 kilometer over de grens
  • Verzekering (optie)
  • De mogelijkheid om de fiets over te kopen 

Eindeloze opties met ALD Bike

Hoe u fietsleasing aanbiedt in uw bedrijf, kiest u volledig zelf. Gaat u enkel voor fietsleasing of ziet u het eerder als aanvulling op de auto binnen een cafetariaplan? De opties zijn eindeloos. Een ALD-expert zoekt samen met u naar een oplossing op maat van uw onderneming.

Wilt u graag meer weten over de fiscaliteit van uw leasefiets? Onze whitepaper geeft een handig overzicht van wat dat betekent voor werkgever en -nemer.