ALD electricplus

Een elektrisch voertuig leasen, mooi op papier maar in realiteit niet echt praktisch? Dat is nu verleden tijd, want voor de grootste hindernis heeft ALD Automotive een oplossing uitgedokterd.

Tot voor kort was één van de belangrijkste obstakels voor de keuze voor een elektrisch voertuig of plug-in hybride het opladen van de batterij. In vergelijking met een werknemer die over een tankkaart beschikt, moet een bestuurder van een elektrisch voertuig zijn wagen thuis opladen wat uiteraard kosten met zich meebrengt.

De oplossing: de Wallbox

ALD Automotive ging met energieproducent Engie een samenwerking aan om het product ALD electric te optimaliseren. Via de Wallbox is het nu mogelijk om het voertuig thuis op te laden én voor de gemaakte elektriciteitskosten maandelijks vergoed te worden.

Er bestaan verschillende variaties van de Wallbox, op maat van de klant en afhankelijk van de gewenste oplaadsnelheid, de capaciteit van de batterij en de mogelijkheden bij de bestuurder thuis.

Hoe gaan we te werk?

  • Voor de plaatsing van de Wallbox wordt een audit opgemaakt bij de bestuurder thuis om te kijken welk type Wallbox het meest geschikt is.
  • Na de installatie en levering van het voertuig wordt tijdens het opladen van het voertuig de gegevens van het verbruik gemeten en doorgestuurd.
  • Na controle van de gegevens worden de onkosten terugbetaald aan de bestuurder.
  • Deze onkosten worden vervolgens door ons gefactureerd aan de werkgever.

 Uw voordelen: u moet zich nergens zorgen voor maken

  • Transparantie: door de administratie van de wallbox is er geen discussie meer mogelijk tussen de bestuurder en zijn werkgever wat betreft de terugbetaling van de elektriciteitskosten.
  • Praktisch: een eventuele audit thuis en de installatie wordt uitgevoerd door onze partners, daarnaast moet u zelf niet veranderen van energieleverancier.
  • Comfort: wij nemen de meting van de gegevens, de terugbetaling aan de bestuurder en de facturatie aan de werkgever voor onze rekening.

De mobiele Wallbox

Om het laden van de wagen thuis en elders te vereenvoudigen en toch de verbruiksgegevens te registreren, introduceert ALD samen met ENGIE de mobiele wallbox. Deze mobiele laadoplossing is voorzien van de meettechnologie van een vaste wallbox en is gebruiksklaar zonder extra installatiewerken. 

Omdat deze oplossing de laadsnelheid niet verhoogd is deze oplossing ideaal voor alle plugin-hybrid voertuigen. Het geregistreerde verbruik is beschikbaar voor consultatie via app en online voor gebruiker en fleetmanager. ALD zorgt voor terugbetaling van de gemaakte kosten aan de werknemer analoog aan het proces bij de vaste wallbox.

ALD electricplus & ALD switch

Een ander vervelend obstakel bij de keuze voor elektrisch rijden, is de beperkte autonomie. ALD switch biedt de mogelijkheid om op momenten dat de bestuurder een voertuig nodig heeft om langere afstanden te kunnen afleggen, een ander type voertuig kan huren dat daarvoor meer geschikt is. Die huur van een ander voertuig is in het maandelijkse leasingbudget inbegrepen.

 

 

Contacteer ons
02 706 41 41