Blog

13aug
2020

De 4 mooiste fietsroutes van België: ontdek ze nu

De 4 mooiste fietsroutes van België: ontdek ze nu

In de zomer is het heerlijk om eropuit te trekken met de fiets. Bent u klaar om prachtige landschappen te ontdekken? In dit artikel zetten we een aantal van de mooiste fietsroutes die ons land rijk is, op een rijtje.

Enkele fietsroutes uitgelicht  

We doen u graag vier tips aan de hand: drie routes in Vlaanderen en één in Wallonië. 

1. De Kastelenroute in Oost-Vlaanderen (49 km – gemiddeld niveau)

Deze prachtige tocht brengt u niet alleen langs authentieke dorpjes in de buurt van Heusden, Lochristi en Destelbergen, maar ook door het natuurgebied van de Kalkense Meersen. Zoals de naam aangeeft, ontdekt u op deze fietsroute ook tal van imposante kastelen.

Ontdek de Kastelenroute

2. Het Kempens Plateau/De Hoge Kempen (40,2 km – moeilijker niveau)

Het Kempens Plateau is een mooi natuurgebied, tegen de grens met Nederlands Limburg, met een heel uitgestrekte heide. Volg deze route om prachtige bossen te doorkruisen, maar houd ook rekening met heel wat hoogteverschillen.

Ontdek de fietsroute Kempens Plateau

3. Langs het Limburgse kolenspoor (41 km – beginnersniveau)

Deze fietslus heeft indrukwekkende vergezichten over het Nationaal Park Hoge Kempen en het RivierPark Maasvallei. Bovendien komt u onderweg heel wat leuke cafés en bezienswaardigheden tegen.

Ontdek de route langs het kolenspoor

4. Het circuit van de appelbomen (32,2 km – gemiddeld niveau)

Een sympathieke en familiale fietstocht in Het Land van Herve (de streek van Luik), die u onder meer langs Clermont-sur-Berwinne leidt, een van de ‘Mooiste Dorpen van Wallonië’. Op deze fietsroute maakt u kennis met de lekkerste streekproducten.

Ontdek het circuit van de appelbomen

Fietsen in Vlaanderen en Wallonië

Honger naar meer? Vlaanderen heeft ruim honderd bewegwijzerde themafietsroutes. Op de site van Vlaanderen Fietsland staat een handige kaart met alle themaroutes per provincie.

Wilt u uw eigen fietsroutes uitstippelen? Dat kan via het systeem van de fietsknooppunten. Fietsknooppunten zijn plaatsen waar twee fietspaden elkaar kruisen. Elk fietsknooppunt heeft zijn eigen nummer. Ontdek de routeplanner van Vlaanderen Fietsland.

Maar uiteraard kunt u ook in het zuiden van ons land prachtige fietstochten maken. U vindt heel wat fietsroutes door Wallonië verzameld op de site fietsroute.org.