Blog

Wat is het verschil tussen zakelijk en privé leasen?

Wat is het verschil tussen zakelijk en privé leasen?

Bent u van plan een auto te leasen? Dan is het uiteraard belangrijk om te weten wat de verschillende opties zijn. Het onderscheid tussen financiële en operationele leasing kent u misschien al, maar wat is het verschil tussen zakelijk en privé leasen precies? U leest het hier.

Zo zit zakelijk leasen in elkaar

Zakelijk leasen is, zoals de naam zelf al aangeeft, leasen via ‘de zaak’ of het werk. Uw werkgever biedt u dan een wagen aan uit het eigen wagenpark of via een leasingbedrijf. Een zakelijke leasing is dan ook vaak volgens de voorwaarden van het bedrijf waar u voor werkt: enkel bepaalde merken of modellen, binnen een bepaalde prijsklasse, … Aangezien de wagen in dat geval voor zakelijke doeleinden gebruikt wordt, kan uw werkgever – of uzelf, als u zelfstandige bent – de kosten aftrekken van de belastingen. Of u met een zakelijk geleasede wagen ook in uw vrije tijd mag rijden, is afhankelijk van de Car Policy die u met uw werkgever afsloot.

Zo werkt privé leasen

Privé leasen gebeurt niet via een tussenpartij, zoals het werk, en doet u dus meteen bij het leasingbedrijf of de autoconstructeur. Het voordeel aan privé leasen is dat er geen beperkingen zijn en dat u zelf kunt kiezen welk model u wilt of wat de prijsklasse mag zijn – afhankelijk van uw financiële mogelijkheden, natuurlijk.

In tegenstelling tot zakelijk leasen is privé leasen niet fiscaal aftrekbaar. Deze formule is interessant voor u als u uw wagen voornamelijk in uw vrije tijd gebruikt en liever geen eenmalige investering doet, maar maandelijks wilt betalen.

Tags

zakelijk privé leasen, leasing, autoleasen, private lease, auto leasen zakelijk

Share

Contacteer ons
02 706 41 41