Blog

03feb

Wat is het verschil tussen zakelijk en privé leasen?

Wat is het verschil tussen zakelijk en privé leasen?

Bent u van plan een auto te leasen? Dan is het uiteraard belangrijk om te weten wat de verschillende opties zijn. Het onderscheid tussen financiële en operationele leasing kent u misschien al, maar wat is het verschil tussen zakelijk en privé leasen precies? U leest het hier.

Zo zit zakelijk leasen in elkaar

Zakelijk leasen is, zoals de naam zelf al aangeeft, leasen via ‘de zaak’ of het werk. Uw werkgever biedt u dan een wagen aan uit het eigen wagenpark of via een leasingbedrijf. Een zakelijke leasing is dan ook vaak volgens de voorwaarden van het bedrijf waar u voor werkt: enkel bepaalde merken of modellen, binnen een bepaalde prijsklasse, … Aangezien de wagen in dat geval voor zakelijke doeleinden gebruikt wordt, kan uw werkgever – of uzelf, als u zelfstandige bent – de kosten aftrekken van de belastingen. Of u met een zakelijk geleasede wagen ook in uw vrije tijd mag rijden, is afhankelijk van de Car Policy die u met uw werkgever afsloot.

Zo werkt privé leasen

Privé leasen gebeurt niet via een tussenpartij, zoals het werk, en doet u dus meteen bij het leasingbedrijf of de autoconstructeur. Het voordeel aan privé leasen is dat er geen beperkingen zijn en dat u zelf kunt kiezen welk model u wilt of wat de prijsklasse mag zijn – afhankelijk van uw financiële mogelijkheden, natuurlijk.

In tegenstelling tot zakelijk leasen is privé leasen niet fiscaal aftrekbaar. Deze formule is interessant voor u als u uw wagen voornamelijk in uw vrije tijd gebruikt en liever geen eenmalige investering doet, maar maandelijks wilt betalen.

Contacteer ons
02 706 41 41