Blog

25okt
2018

5x anders weg in eigen land

5x anders weg in eigen land

De herfstvakantie is net iets te kort om ver op vakantie te gaan. Maar daarom hoeft u nog niet thuis te zitten kniezen. Integendeel, er schuilen meer dan voldoende onbekende pareltjes in eigen land om u en uw gezin een hele vakantie zoet te houden. Als uw mobiliteitspartner stellen we er graag vijf aan u voor met elk een ander vervoersmiddel. En u, waar trekt u heen deze herfstvakantie?

Op de fiets
Fietsen door het water
Ga een luchtje scheppen in het groene Limburg, dat heel wat buitengewone fietspaden te bieden heeft. Zo kunt u in het domein Bokrijk lang dwars door het water van de vijvers fietsen. Een buitengewone beleving die afgelopen zomer een plekje wist te veroveren in de ‘World Greatest Places’ top 100 van het Amerikaanse TIME Magazine.
www.bokrijk.be

Met de scooter
Ciao Bella op de Vespa
Huur een Vespa in Poperinge en cruise doorheen het prachtige herfstlandschap van de Westhoek. Geniet met volle teugen van het idyllische Heuvelland, maak een uitstap naar zee langs landelijke polderdorpjes waar de tijd is stil blijven staan of ga op zoek naar de talloze sporen van de Groote Oorlog in deze historierijke streek. Om het u extra comfortabel te maken, zijn de Vespa’s uitgerust met een windscherm, een opbergkoffer en een 4-taktmotor met een cilinderinhoud van 125cc die hen krachtig genoeg maakt om met 2 personen te toeren. Een rijbewijs B en even oefenen volstaat om op avontuur te vertrekken!
http://www.vespa-ride.be/

Met de auto of motor
Voor (b)engels en kabouters
Telt uw gezin jonge (klein)kinderen of hebt u zelf veel verbeelding? Dan is de magische herfstvakantie een ideaal moment om de Ardense Route des Légendes te verkennen. Afgelegen valleien, diepe wouden en woeste rivieren hebben er de mooiste volkslegendes voortgebracht. Verspreid langs een uitgestippeld traject van 20 tot 50 km vindt u tal van leuke activiteiten voor het hele gezin, waar elfjes, kabouters en andere wonderlijke wezens nooit veraf zijn…
https://www.visitardenne.com/incontournables/nl/thuis

Te voet
Jacques Brel achterna
Dit najaar is het exact veertig jaar geleden dat Le Grand Jacques ons verliet. De grootste chansonnier aller tijden zong niet alleen met veel liefde over zijn geboortestad Brussel, hij liet er ook veel sporen na. In het door zijn vrouw en dochter opengehouden Les Éditions Jacques Brel, op een steenworp van Manneken Pis, kunt u een audiogids huren voor een drie uur durende wandeling doorheen onze hoofdstad. Op verschillende plekken die belangrijk zijn geweest voor de carrière en het leven van de zanger, hoort u interviewflarden en muziek van zijn beste vrienden, zijn familie … en natuurlijk Jacques Brel zelf.
http://www.jacquesbrel.be/nl

Met de trein
Halloween op grootmoeders wijze
Aan het onooglijke stationnetje van Spontin in de provincie Namen start één van de mooiste spoorlijnen van het land. De Spoorweg van Bocq werd aangelegd tussen 1890 en 1907 en loopt langs bruggen, viaducten en tunnels dwars door de ongerepte natuur van de Bocqvallei. De laatste passagierstrein reed hier langs op 31 juli 1960. In 1992 kreeg de vzw PFT-TSP echter de toestemming om de lijn te renoveren. Sindsdien besturen vrijwilligers antieke treinen over de smalle, 16 kilometer lange spoorlijn. Speciaal voor de herfstvakantie legt de vzw op 28 oktober bovendien een Halloweentrein in, met lieve heksen, een wonderdrankje voor iedereen en een Halloweenverrassing voor de kinderen. Een ideale herfstactiviteit!
http://www.cfbocq.be/index.php/nl-nl/