Press

08Jun

ALD Automotive geeft stuur door aan Klaudija Casar Torkar

ALD Automotive geeft stuur door aan Klaudija Casar Torkar

Klaudija Casar Torkar (46) neemt de leiding over bij ALD Automotive België. Zij was voorheen actief als CEO bij achtereenvolgens ALD Automotive Bulgarije en Hongarije en neemt nu in België de fakkel over van Miel Horsten. Hij is sinds 1 juni aan de slag als Group Regional Director bij ALD Automotive International en vertrouwt vanaf 1 september de leiding bij ALD Automotive België aan Klaudija Casar Torkar toe.

ALD Automotive kiest met Klaudija Casar Torkar voor een sterke persoonlijkheid die als CEO de lijnen zal uitzetten bij de Belgische tak van het leasebedrijf. Zij heeft de nodige ervaring vanuit haar vorige rollen als CEO bij ALD Automotive Bulgarije en Hongarije. Klaudija Casar Torkar brengt heel wat expertise met zich mee, maar doordat ze zich de voorbije jaren het DNA van het bedrijf al eigen maakte, zal ze ALD Automotive België op de ingeslagen weg blijven leiden. Daarvoor kan ze ook terugvallen op het managementsteam dat het bedrijf door en door kent en de laatste jaren naar nieuwe hoogtes voerde. Zij zijn vertrouwd met de bedrijfscultuur én -politiek die ALD Automotive België typeert en zullen op die manier de nieuwe CEO vlug op kruissnelheid kunnen brengen. CFO Eric Bertel zal Klaudija Casar Torkar de nodige ruggesteun bieden als Deputy CEO. Christopher Cols zal als COO nauw met haar samenwerken.

“Blijven uitbouwen”

“ALD Automotive is al een gevestigde waarde”, zegt kersvers CEO Klaudija Casar Torkar. “We leven in een constant veranderende wereld, en mobiliteit is daar een belangrijk aspect van. ALD Automotive heeft haar strategie daar al een aantal jaren geleden aan aangepast, en we ondersteunen deze verandering in elk advies en in onze visie op de toekomst van mobiliteit. Deze uitdagingen wil ik blijven aangaan om ALD Automotive België verder te ontwikkelen.”

Focus op flexibele mobiliteit

Een van de factoren waar Casar Torkar verder op zal inzetten, is de transitie naar het elektrisch rijden. Door het coronavirus is telewerken plots veel toegankelijker en mainstream geworden. Straks gaan er ongetwijfeld meer mensen hun job vaker van thuis uit beoefenen. Als het woon-werkverkeer daalt, worden elektrische wagens alleen maar interessanter voor bedrijven en hun werknemers.

Ook het fietsen zit in de lift sinds de lockdown en dat brengt ongetwijfeld ook een boost voor de bedrijfsfiets - al dan niet elektrisch – met zich mee. Daarnaast is private lease één van de sterkst groeiende paradepaardjes waar ALD Automotive dankzij een sterke samenwerking met partnermerken een flink deel van de Belgische markt in handen heeft. Klaudija Casar Torkar zal focussen op de algemene flexibiliteit die de hedendaagse mobiliteit vereist. Met de komst van haar nieuwe CEO staat ALD Automotive alvast sterk in haar schoenen voor de toekomst.

Klaudija Casar Torkar

Na functies als Head of Marketing bij Porsche Leasing en Seat, werd Klaudija Casar Torkar in 2003 voor vijf jaar benoemd tot hoofd van de SEAT Division. Na een zijsprongetje in de bouwwereld bij Trimo in Slovenia, koos ze in 2009 voor een terugkeer naar de automobielsector. Ze werd Branch Office Manager bij ALD Automotive in Slovenië en leerde zo meer dan 10 jaar geleden al het bedrijf voor het eerst kennen. In 2011 verbreedde ze haar rol door er de functie van Regional Sales Director voor de Adriatische zone bij te nemen. In 2014 zette ze de stap naar CEO van ALD Automotive Bulgarije. Twee jaar geleden verhuisde ze een eerste keer om CEO van ALD Automotive Hongarije te worden. Met de strepen die ze in beide landen verdiende, stelt ze haar expertise nu ten dienste van ALD Automotive België.

Eric Bertel

Al sinds 2008 bekleedt Eric Bertel belangrijke rollen bij ALD Automotive. Na eerst voor General Electric en Ernst & Young enkele functies te hebben ingevuld, ging hij als CFO aan de slag bij ALD Frankrijk. Daar maakte hij acht jaar lang mee hoe het bedrijf bleef groeien om uiteindelijk in 2016 de stap te zetten naar Deputy CFO van de groep. Hij nam zowel de rol van supervisor van de finance en pricing teams voor zijn rekening, maar coördineerde ook de uitbreiding in Spanje en Ierland. Hij heeft een heel belangrijke rol gespeeld in de beursgang van ALD SA. In 2018 vervoegde hij ALD België als CFO. 

Christopher Cols

Christopher Cols startte zijn carrière in de Transport en Logistiek-sector al in 1997. Een jaar later vervoegde hij ALD Automotive België als Office Lease Consultant in het Sales department. In 2004 zette hij de stap naar Sales Supervisor. Nog eens twee jaar later verhuisde hij naar de afdeling Project management. Hij vervulde er meerdere ICT-jobs om uiteindelijk Head of Business Solutions Team te worden. Daarna zwermde hij uit naar het buitenland. In 2013 startte hij als Program Director bij ALD Automotive Italië. Sinds 2017 was hij actief bij ALD Automotive Spanje als Group CDO & Head of Operations. Intussen keerde hij terug naar België om bij ALD Automotive de rol van COO voor zijn rekening te nemen.

Contact us
02 706 41 41